Aktif Repertuarı Değiştir

  • Gri Repertuar

  • Turuncu Repertuar

  • Mor Repertuar

  • Sarı Repertuar

  • Yeşil Repertuar

  • Mavi Repertuar

  • Pembe Repertuar

Arama Yap

Şarkıcı Listesi - Ogün Sanlisoy Akorları

Ogün Sanlisoy;12 Mart 1971 tarihinde Kocaeli'de dünyaya gelmiştir. İlkokul yıllarını ailesinin mesleğinden dolayı birçok farklı şehirde geçirmiştir. 1989 senseinde Kubilay Özvardar ile birlikte ilk sahne deneyimini yaşamıştır. 1992 sensinde Pentagram'a katılmıştır. Yine 1992 senesinde çıkan "Trail Blazer" adlı albümlerinde vokal olarak yer almıştır. 1993 ve 1994 senelerinde "Hıbır" ve "Rock" dergilerinin okuyucuları kendisini "Yılın En İyi Erkek Rock Şarkıcısı" seçmişlerdir. Kariyeri boyunca birçok değerli sanatçıyla çalıştı, birlikte albüm kayıtları yaptı ve canlı performanslar sergiledi. Aynı zamanda birçok solo projesi de olmuştur. 2011 yılında "Ben" adlı dördüncü solo albümünü yayınlamıştır. 2015 senesinde "Sen Uyurken" adlı albümünü çıkartmış ve birçok tekli projesine de imza atmıştır. Hala aktif olarak birçok konser vermekte ve üretmeye devam etmektedir.

İlgili Minör

Her minör dizi, bir majör dizi ile aynı notalardan oluşur, fakat notalar farklı sırayla dizilmiştir. Bu durumun tersi de geçerlidir; aynı şekilde her majör dizi de, bir minör dizi ile aynı notalardan oluşur. Her majör tonunun, altıncı derecesindeki minör tonuyla ilgili bir ilişkisi vardır. Bu ilişki, aynı notaların kullanıldığı ancak farklı bir ton merkezine sahip iki ton arasında gerçekleşir. Majör bir dizideki 6. nota (dizinin 6. derecesi) temel ses kabul edilip dizi yeniden sıralanırsa ilgili minör dizisi bulunmuş olur.

Örneğin, C(Do) majör dizisini ele alalım;

C(Do) D(Re) E(Mi) F(Fa) G(Sol) A(La) B(Si) C(Do)

C(Do) majörün altıncı derecesindeki nota, A(La)'dır. Dolayısıyla, C(Do) majörün ilgili minörü A(La) minördür. C(Do) majör ve A(La) minör, aynı nota dizisine sahiptir, ancak farklı bir ton merkezine sahiptirler.

Şimdi de, G(Sol) majör dizisini ele alalım;

G(Sol) A(Al) B(Si) C(Do) D(Re) E(Mi) F#(Fa diyez) G(Sol)

G(Sol) majörün altıncı derecesindeki nota, E(Mi)'dir. Dolayısıyla, G(Sol) majörün ilgili minörü E(Mi) minördür. G(Sol) majör ve E(Mi) minör, aynı nota dizisine sahiptir, ancak farklı bir ton merkezine sahiptirler.

İlgili minör kavramı, müzikte tonaliteyi anlamak ve tonal ilişkileri belirlemek için kullanılır. Bir parçanın majör tonuyla ilgili minörü arasındaki geçişler, müziğin duygusal ve melankolik tonlarını zenginleştirir, bestecilerin parçalarını yazarken ve müziği anlarken kilit bir rol oynar. Bu geçişler, bestecilerin eserlerinde duygusal derinlik ve çeşitlilik yaratmalarına olanak tanır.

Genius Music Robot
Bu yazıdaki bilgiler, çeşitli chat robotların ilgili sorulara verdikleri cevaplardan oluşturulmuştur.
İstek Yap

Rastgele Akorlar